Club de discuții economice la Orhei

EB804AEADF7535ADAEF647046FA946F756F6CC3B077CF816A6pimgpsh fullsize distr

30 de tineri, cu vîrsta de 15-18 ani, de la Liceul Teoretic ”O. Ghibu” și ”I. Luca Caragiale” din orașul Orhei, au participat, la 25 februarie curent, în cadrul unui club de discuții cu genericul ”Democrație și Antreprenoriat”.

Elevii au discutat despre conceptul de democrație și antreprenoriat, principiile acestora, valorile care promovează democrația, în rândurile tinerilor, și despre calea ce duce spre obținerea succesului în domeniul antreprenoriatului. Realizând niște postere tematice, aceștia au dedus, împreună cu profesorii de economie, relevanța cunoașterii și respectării valorilor sus-menționate.

Iaroslav Cojocaru, invitat al evenimentului, președintele Junior Chamber International, filiala Ungheni, a vorbit despre experiența proprie în domeniul antreprenoriatului, motivând elevii să devină antreprenori în localitatea de baștină. ”Fiți creativi, inventivi, inovativi, dați frâu liber imaginației, depuneți maxim de efort și vă va reuși”, a afirmat dânsul.

În altă ordine de idei, a fost pusă în dezbatere, promovarea imaginii și a produselor companiilor școlare, iar participanții, împreună cu cei prezenți, au găsit metode eficiente de realizare a celor propuse.

La final, elevii au concluzionat că asemenea activități sunt binevenite, cu impact mare asupra creării și dezvoltării personalității și trebuie realizate cât mai des, deoarece tinerii au nevoie de schimb de experiență, informație atât teoretică, cât și practică.

Clubul este desfășurat în cadrul proiectului, cu același generic, implimentat de către Junior Achievement Moldova, cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Moldova.