Club de discuții economice la Ungheni

 

foto Club

25 de elevi, cu vîrsta de 15-18 ani, de la liceul teoretic ”v. alecsandri” din or. ungheni, s-au întrunit, la cel de-al treilea club de discuții economice, cu genericul ”democrație și antreprenoriat”, la 14 martie curent.

 

participanții au fost familiarizați despre conceptele de democrație și antreprenoriat, într-o manieră neobișnuită. facilitatorul le-a propus anumite jocuri tematice, lucru în grup, lucru cu postere, astfel elevii și-au fundamentat cunoștințele în aceste domenii. pe tot parcursul trainingului, elevii au pus accent pe ideea că antreprenoriatul este unul dintre pilonii fundamentali ai democrației, iar a fi antreprenor presupune o serie de cunoștințe și abilități: idei inovative, muncă asiduă, spirit de echipă, concurență loială ș.a.

 

tinerii, activând în minifirmele și companiile școlare create împreună cu profesoara de economie, au avut parte nu doar de informații teoretice, dar și de anumite sfaturile utile, oferite, în cadrul unei sesiuni de discuții, alături de tînărul antreprenorul ion hasnaș din ungheni. acesta le-a povestit elevilor cum și-a inițiat propria afacere, care sunt beneficiile, oportuniățile și riscurile creării unei afaceri. antreprenorul le-a sugerat unele idei despre cum trebuie să aleagă ideile inovative pentru o afacere de succes, cum să facă marketing și cum să reinvestească profitul obținut.

 

participanții au fost cointeresați în tema propusă, în cadrul clubului de discuții, menționând că și-au îndeplinit așteptările de a afla cât mai multe lucruri interesante despre democrație și antreprenoriat. la fel, ei au fost motivați și mai mult de a face voluntariat, iar, în viitorul apropiat, să-și lanseze, propriile afaceri, aici, acasă.

 

clubul este desfășurat în cadrul proiectului, cu același generic, implimentat de către a.o. junior achievement moldova, cu susținerea financiară a ambasadei sua în moldova.