Club de discuții economice la Salcia

12342

30 de tineri, cu vîrsta de 15-16 ani, 13 băieți și 18 fete, de la Gimnaziul Salcia din raionul Șoldănești, au participat, la 6 martie curent, în cadrul unui club de discuții cu genericul ”Democrație și Antreprenoriat”.

Elevii au avut ocazia să discute despre conceptul de democrație și antreprenoriat, principiile acestora, valorile care promovează democrația, în rândurile tinerilor, și despre calea ce duce spre obținerea succesului în domeniul antreprenoriatului.

Tinerii au beneficiat nu doar de cunoștințe teoretice, dar, și la nivel practic. Aceștia au avut posiblitatea să discute în grupuri subiectul de discuție, având ca ghid profesorul ce le predă disciplina opțională ”Educație economică și spirit antreprenorial”, precum și echipa JA Moldova.

Invitații evenimentului, membrii Junior Chamber International, filiala Rezina, antreprenorii Lilian Rusu și Denis Corabliov, au împărtășit elevilor din experiența proprie în domeniul antreprenoriatului. Astfel, dânșii i-au motivat pe elevi, în perspectivă, să-și lanseze propria afacere, ținând cont de un set de recomandări ce prezintă valorile democrației și care au stat și la baza dezvoltării afacerilor de către acești antreprenori: informare, tenacitate, responsabilitate, insistență, curaj, inovativitate, voluntariat etc.

În sesiunea de întrebări și răspunsuri, elevii au concluzionat faptul că a fi antreprenor înseamnă să muncești mult, să studiezi continuu, să acumulezi multă experiență, iar implicarea în activitățile de voluntariat, promovând mereu valorile democratice este una dintre posibilitățile ce le poate oferi această șansă.

Elevii au rămas impresionați, afirmând că asemenea activități trebuie realizate cât mai des, deoarece tinerii au nevoie de schimb de experiență, informație atât teoretică, cât și practică.

Clubul este desfășurat în cadrul proiectului, cu același generic, implimentat de către Junior Achievement Moldova, cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Moldova.