Elevii de la ”Natural Beauty” din or. Ungheni au luat Premiul Mare în cadrul Tîrgului Național al Companiilor Școlare

Compania Școlară ”Natural Beauty” de la Liceul Teoretic ”V. Alecsandri” din or. Ungheni a fost cea mai bună dintre cele 22 de companii participante la Tîrgul Național al Companiilor Școlare, Competiția Compania Anului care s-a desfășurat la 27 aprilie curent, la Moldexpo. 

22 echipe de elevi din diferite regiuni ale țării și-au promovat și comercializat produsele în cadrul Tîrgului Național al Companiilor Școlare, organizat de către Junior Achievement Moldova, cu sprijinul Fundației ”Familia Sturza”, Ministerul Educației, Ministerul Economiei al RM, B.C .”Moldova Agroindbank” și Rețeaua de magazine ”Linella”.

La tîrg, au fost expuse produse create manual de tineri activi, ingenioși, viitori antreprenori de succes. Elevii participanți la eveniment au fost instruiți în cadrul programului de educație economică ”Compania Școlară”. Acesta reprezintă un ”laborator” economic și de afaceri care îi ajută pe elevi să înțeleagă, prin practică, principiile teoretice ale afacerilor și mecanismele economiei de piață.

Compania ”Natural Beauty” de la Liceul Teoretic ”V. Alecsandri” din or. Ungheni, coordonată de profesorul de economie Elena Chelaru și consultantul Alina Buga, profesor de chimie, este compania școlară care a înregistrat cele mai bune rezultate și care va reprezenta Republica Moldova la unul dintre evenimentele internaționale organizate de Junior Achievement-Young Entreprise Europe.

”A fost o revelație să descoperim atâta entuziasm și implicare din partea acestor tineri. S-a văzut clar că s-a muncit, că echipele, îndrumați de profesori, au fost bine pregătite și că programele JA Moldova le-au fost de mare ajutor”, a afirmatTatiana Ungureanu, director executiv Junior Achievement Moldova.

”Echipa a muncit mult, împreună cu profesoara de chimie care i-a motivat să opteze pentru producerea unui produs absolut ecologic și anume un ruj-balsam, produs din semințe de bostan. Le-am fost alături mereu, de la crearea ideii pînă la produsul final”, a menționat Elena Chelaru, profesoară de economie, coordonatorul Companiei Școlare ”Natural Beauty”.

”Suntem fericiți că am luat Premiul Mare. Am depus eforturi mari, dar trebuie să recunoaștem că anume concurența loială ne-a mobilizat și mai mult. Împreună cu echipa am reușit să îmbinăm cunoștințele teoretice cu cele prcatice acumulate în cadrul orelor de economie”, a subliniat echipa câștigătoare.

De menționat că Tîrgul Național al Companiilor Școlare este o oportunitate pentru elevii cu vîrsta cuprinsă între 12-19 ani ce au experiență antreprenorială, de a activa într-un mediu de afaceri real, de a promova și a comercializa produsele Companiei Școlare, imaginea proprie și a instituției de învățămînt din care fac parte. Evenimentul este o oportunitate pentru elevi de familiarizare cu experiența și ideile altor tineri în domeniul antreprenoriatului.