Denis Mișcișin a fost desemnat cel mai bun Olimpic la Economie

IMG 251470 de liceeni din 10 raioane ale republicii au concurat pentru un contract gratuit de studii la Academia de Studii Economice din Moldova, în cadrul Olimpiadei Republicane de Economie, ediția a XV-a.

Denis Mișcișin, elev în clasa a XII-a la Liceul rus nr. 3 din Drochia, s-a dovedit a fi cel mai bun dintre cei buni, fiind deținătorul marelui premiu.

Alți 30 de tineri au obținut premii bănești pentru ocuparea locului II, III şi menţiuni, premii și diplome oferite de sponsorii și partenerii evenimentului. Olimpiada Republicană de Economie, ediția 2013 a fost organizată de Junior Achievement Moldova în colaborare cu Ministerul Educației al Republicii Moldova, Fundația ”Familia Sturza” și Academia de Studii Economice a Moldovei.

Deschiderea oficială a Olimpiadei Republicane de Economie a avut loc la 19 aprilie curent, la teatrul Satiricus ”I. L. Caragiale”, unde au fost prezenți invitați de onoare și sponsori ai evenimentului, precum: Grigore Belostecinic, Președintele Consiliului Olimpic, rector al ASEM, președintele Consiliului Director JA Moldova; Svetlana Dogotaru, director executiv Fundația ”Familia Sturza”, Corina Lungu, consultant superior, Direcția învățămînt preuniversitar, Ministerului Educației.

Grigore Belostecinic, Președintele Consiliului Olimpic a menţionat, în discursul său, în cadrul festivității de premiere, că la Olimpiadă concurează cei mai buni dintre cei buni, urându-le concurenților ambiție și perseverență continuă. ”Ne bucură enorm că, an de an, numărul elevilor participanţi la olimpiadă este în continuă creştere. Interesul elevilor de a studia Economia Aplicată este demonstrat și de rezultatele frumoase înregistrate”.

Corina Lungu, consultant superior al Ministerului Educației, a susținut ideea că studierea economiei este foarte importantă, de aceea profesorii și elevii trebuie şi ei să promoveze organizarea acestei disciplini în cadrul liceelor şi şcolilor din ţară.

”Sunt extrem de fericit, deoarece obţinerea premiului mare, în cadrul Olimpiadei, este rezultatul comun al eforturilor depuse împreună cu profesoara de economie, dna Svetlana Cruc”, a afirmat Denis Mișcișin, cîștigătorul Premiului Mare din acest an.

Participanții la olimpiadă au avut parte de un program cultural deosebit – Ansamblul de dansuri ”Tete-a-Tete” (ASEM), Valentin și Luminița Dragomir. De asemenea, toți cei prezenți la deschiderea oficială a olimpiadei au vizionat un spectacol la teatrul Satiricus.

De menționat că ediția a XV-a a Olimpiadei Republicane de Economie a marcat și colaborarea de zece ani cu Academia de Studii Economice a Moldovei, colaborare care s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, una cu adevărat fructuoasă.

Cei 70 de finaliști au fost desemnați învingătorii etapei zonale a Olimpiadei de Economie, la care au participat peste 200 de elevi din 10 raioane din republică.

IMG 2429

IMG 2511