Seminar de formare in cadrul programului ”Minifirma Școlară”

541648 163557583803731 1676564918 nDuminică, 14 aprilie 2013, Junior Achievement Moldova în colaborare cu Direcția Generală de Învățămînt a organizat pentru profesori un seminar de formare în cadrul programului de educație economică și formare antreprenorială ”Minifirma Școlară”.

Timp de 8 ore academice, 24 de profesori din diferite regiuni ale țării, directori de module în cadrul taberei de vară ALTAIR, organizată de către Centrul Municipal de Excelență, au trecut toate etapele de creare, funcționare și lichidare a Minifirmei Școlare, ce se realizează ca într-o întreprindere reală.

Principala deosebire de cea din urmă rezidă, în primul rînd, în scopul activității și, într-al doilea rînd, într-o relativă protejare de posibilele riscuri.Principalul obiectiv al unei firme reale este, în majoritatea cazurilor, obținerea profitului, pe cînd scopul minifirmei școlare este instruirea elevilor.

Minifirma Școlară este, mai întîi de toate, o metodă de instruire, care se aplică pentru dezvoltarea deprinderilor practice la elevii de gimnaziu.