Stockholm School of Economics in Riga a deschis ușile către studii superioare pentru studenții din Republica Moldova!

Încă nu ai hotarât ce instituție de învățământ superior să alegi? Ești preocupat de calitatea și costul studiilor, de oportunități de angajare și de recunoașterea internațională a diplomei?

Stockholm School of Economics in Riga a deschis ușile către studii superioare pentru studenții din Republica Moldova!

Guvernul Suediei invită aplicanții să concureze pentru 20 de burse cu finanțare deplină a studiilor pentru 3 ani la Stockholm School of Economics in Riga. Acest privilegiu se acordă potențialilor studenți din Moldova și Belorusia, urmați de Georgia și Ucraina. Grantul garantat de guvernul suedez acoperă taxa de școlarizare pe timp de 3 ani în valoare de 30.000 Euro, cazarea în căminul SSE Riga și o bursă lunară de 200 EURO pentru cheltuieli secundare.

Fiind în topul celor mai bune școli de business din Europa, după ratingul creat de Financial Times, Stockholm School of Economics oferă atât studii în domeniul economiei, cât și în cel al businessului. Dupa 2,5 ani de instruire continuă, studenților li se oferă șansa de a alege urmatoarele specialități: Antreprenoriat, Marketing, Finanțe și Economie.  De asemenea, studenții anilor 1 si 2 trebuie să completeze un stagiu de practică cu termenul de 4-5 săptămâni și, respectiv, 6-8 săptămâni în companiile-partenere ale universității. Ceea ce diferențiază SSE de alte universități internaționale este accentul pe valorile pe care le cultivă studenților: conștiința socială și de sine, prioritatea calității asupra cantității, auto-dezvoltare și managementul relațiilor. De aceea, programul de studiu se desfășoară după structura modulară – maximum 2 cursuri decurg în același timp, pentru a oferi studenților posibilitatea de a se concentra asupra materialului studiat mai eficient. Ultimul semestru al celui de-al treilea an de studiu, studenții îl pot petrece în programul de schimb internațional la una din universitățile partenere.

96% din absolvenții SSE Riga au fost angajați în primele 2 luni după finisarea studiilor, alegând industrii ca: Audit/Consulting, Banking/Finance, Wholesale/Retail, Advertising/Marketing. Dacă ești gată să faci fața provocării de a studia peste hotare și de a trăi  un adevărat schimb de experiență internațională,atunci Stockholm School of Economics in Riga va avea plăcerea să te acompanieze în realizarea  scopului  tău de a deveni un profesionist al industriei businessului si economiei.

Criterii de participare:

  • Candidatii trebuie să absolveasca studiile liceale până în iulie 2013;
  • Nota minimă la matematică și limba engleză: 7 din 10;
  • Experiență unui an universitar va fi considerată drept avantaj.

Procesul de admitere:

Pasul 1: 8 Aprilie, 2013 – Termenul-limită pentru aplicarea online (http://admission.sseriga.edu/courses/course/7)

Pasul 2: 27 Aprilie, 2013 – Examenul de admitere (Limba engleză, Matematică și Aptitudinile Logice)

Pasul 3: 10-19 Mai 2013– Candidații care au trecut cu success examenul de admitere sunt invitați la interviuri. Adresa și data va  fi anunță pe site-ul universității: www.sseriga.edu

Decizia finală: 24 mai 2013 – lista studenților admiși va fi publicată pe site-ul universității.

Începutul anului academic: 19 August 2013

Pentru detalii:

admission@sseriga.edu

ctaranovici@sseriga.edu - Cristina Țaranovici, Country Manager