Elevii despre Competiția Europeană ”Compania Anului 2012”, de la București

544389 10151041188263374 712601755 n

 

În perioada 19-22 iulie 2012, la București a avut loc cea de-a 23-a ediţie a Competiţiei Internaţionale „Compania Anului”, organizată de Junior Achievement-Young Enterprise Europe, unde au participat tineri din 29 țări ale Europei. Noi, Compania Şcolară “Next“ din or. Ungheni, L.T.”V.Alecsandri”, am reprezentat Republica Moldova la această competiţie, care a constat dintr-o serie de etape, precum raportul de activitate a companiei şcolare, prezentarea acesteia în fața juriului și a colegilor, interviul cu juriul.

În cea de-a doua zi, a avut loc expoziţia celor 32 de companii şcolare, în cadrul căreia am avut posibilitatea de a ne promova produsele şi de a atrage cît mai mulţi consumatori. În timpul prezentării, am încercat să convingem juriul de utilitatea produsului nostru şi am informat întreaga audienţă despre experienţa şi abilităţile pe care le-am preluat în urma activităţii noastre.Un moment important a fost interviul cu 3 membri competenţi ai juriului, care s-a axat mai mult pe greşelile şi lecţiile importante pe care le-am învăţat, impresia fiecăruia despre activitatea în cadrul companiei şi nu în ultimul rînd, influenţa acestei competiţii asupra viitorului nostru atît în domeniul antreprenoratului, cît şi în celelalte domenii ale vieţii. Au fost organizate şi cîteva seminare pentru elevi, în cadrul cărora am făcut schimb de idei şi noi experienţe.

Această competiţie reprezintă o experienţă deosebită pentru noi, fiindcă am avut oportunitatea de a ne evalua şi consolida abilităţile în cadrul antreprenoriatului, de a comunica eficient cu tineri din diferite ţări ale Europei, de a aplica strategii bune de marketing ,de a colabora cît mai efectiv în cadrul unei echipe şi desigur, de a promova produsul nostru pe o piaţă de desfacere importantă. Este cert faptul că această nouă provocare ne-a oferit noi puteri şi ne-a înzestrat cu noi abilităţi şi cunoştinţe în domeniul afacerilor, şi-a pus amprenta pe viitorul nostru şi ne-a determinat să continuăm paşii spre succes.

De asemenea, am avut parte de un program foarte interesant şi divers. Am vizitat oraşul Bucureşti, am cinat în restaurante renumite şi ne-am plimbat pe străzi aglomerate. Am avut marea ocazie să vedem Palatul Parlamentului, unde.de fapt a avut loc şi ceremonia de decernare a premiilor. Am rămas placut impresionaţi de acest oraş, de buna organizare a competiţiei şi ne bucurăm extraordinar de mult că am avut posibilitatea să ajungem acolo şi să demonstrăm Europei că şi Republica Moldova are viitori antreprenori de succes. Mulţumim mult profesoarei noastre de economie, doamna Elena Chelaru, care ne-a îndrumat pe parcursul activităţii şi care ne-a fost mereu alaturi, JA Moldova pentru oferirea posibilităţii de participare şi sprijinul moral acordat, JA-Young Enterprise Europe pentru organizarea acestei competiţii şi nu în ultimul rînd, Ministerului Tineretului şi Sportului al RM, pentru suportul financiar. Acest concurs într-adevăr reprezintă o nouă uşă spre orizonturile succesului, oferindu-ne încrederea în forţele proprii şi curajul de a afirma: ”Noi putem să o facem!”.

Harabagiu Mirela,

Ambros Cătălin,

Cucuruzac Marcel,

Rusu Artur,

Reprezentanţii Companiei Şcolare „NEXT”