Profesioniști și Debutanți la a treia ediție!

logo

Stimați profesori,

La data de 30 noiembrie 2012, ”Junior Achievement Moldova” în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului al RM, Ministerul Educației al RM, Leogrand Hotel & Convention Center și Fundația ”Familia Sturza” desfășoară ediția a III-a a evenimentului ”Profesioniști și Debutanți”, un parteneriat între comunitatea de afaceri și mediul educațional, destinat facilitării accesului elevilor la un loc de muncă.

”Profesioniști și Debutanți” (”Job Shadow Day”) presupune aflarea, pe durata unei singure zile a unui sau a mai multor liceeni în cadrul unei companii/instituții sau organizații, aceștia devenind ”umbra” unuia dintre angajați. Astfel, elevii văd pe viu ce implică anumite specialități din domeniul ales, află despre responsabilități, îndatoriri și munca în echipă.

La ediția din 2011, la eveniment au participat 186 de elevi din 32 de licee din țară. Elevii au avut oportunitatea să fie în umbra profesionaliștilor din cadrul: Ministerul Tineretului și Sportului al RM, Academia de Studii Economice a Moldovei, Rețeaua de magazine Linella, East-Europe Consulting Associates, Voiaj International, Colmed Plus, Ministerul Finanțelor, Endava, Pentalog, Trimetrica, Moldcell, Remsys, Express Leasing, Bons Offices, Jurnal TV, Hotel Vila Verde,  Leogrand Hotel & Convention Center, ASITO, MAGENTA Consulting, Creator Iurie Borș, Fabrica de confecții IONEL, Agenția de turism SOVADA, Teatrul Satiricus, Cabinetul Stomatologic Rona Dental, Muzeul Național de Arhiologie și Istorie a Moldovei, Judecătoria sectorului Rîșcani, Judecătoria sectorului Botanica.

La ediția 2012 a evenimentului ”Profesioniști și Debutanți”, din partea unui profesor din cadrul programelor JA Moldova pot participa 3 elevi din clasele 10-12. Elevii trebuie să completeze și să expedieze la JA Moldova pîna la 5 noiembrie 2012formularul de participare (primit pe email), CV, și o poză tip pașaport. Aplicările transmise după data indicată nu vor fi acceptate. Elevii care au participat în ediția 2010 sau 2011 nu mai pot aplica pentru ediția 2012.

Stimați profesori, vă încurajăm ca pînă la data evenimentului (30 noiembrie 2012), să organizați Profesioniști și Debutanți la nivel local. Astfel, veți oferi oportunitatea mai multor elevi ai dumneavoastră (care nu vor participa la nivel național) să se familiarizeze mai bine cu activitatea companiilor/ intituțiilor din oraș/ raion și să cunoască mai bine opțiunile de angajare și specificul diverselor domenii de activitate. În cazul în care aveți nevoie de ajutor privind organizarea acestui eveniment la nivel local, vom fi bucuroși să împărtășim din experiența Junior Achievement Moldova.