20 de ani de la fondarea Junior Achievement Moldova

      Evenimentul de aniversare a 20 de ani de la fondarea Junior Achievement Moldova (JA) a adunat întreaga comunitate a elevilor, profesorilor, experților în educație, fondatorilor organizației, partenerilor și susținătorilor, la o celebrare a succesului în promovarea educației economice și antreprenoriale în R. Moldova.

Evenimentul a demarat cu expoziția cu vînzări ale companiilor şcolare din întreaga republică, unde elevii și-au expus produse gen: păpuși eco în stil tradițional, obiecte din lemn ecologic, bijuterii, accesorii, papioane, produse hand-made, etc.

Gazda evenimentului a fost ASEM, în persoana rectorului dl. Grigore Belostecinic, care este și președintele consiliului director al JA Moldova, care a venit cu un cuvânt de salut către cei prezenți, unde a menționat despre impactul programelor JA, activitățile organizației și succesele acesteia, de-a lungul celor 20 de ani de activitate.

Sesiunea plenară a fost deschisă de discursul dlui Ion Sturza, președintele onorific al JA Moldova, care a vorbit despre istoricul organizației, despre cum i-a venit ideea de a crea această organizație și rolul acesteia în economia de piață și în pregătirea generației viitoare.

Cu mesaje de felicitare au venit: Liliana Nicolaescu-Onofrei, viceministrul educației, care a înmânat o diplomă de onoare din partea Ministerului Educației al R. Moldova, James D.Pettit, Ambasadorul SUA în R. Moldova, Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al BC, „Moldova-Agroindbank” S.A.

Alexandru Machedon,  președintele Concernului StarNet, care este și fost absolvent al programelor JA Moldova a subliniat, în mesajul de salut, despre relevanța disciplinei de economie care l-a influențat pozitiv în alegerea carierei profesionale.

Cu cuvinte de felicitare au venit și Vitalie Andoni, profesor la Liceul Teoretic ”Gaudeamus”, Chișinău, formator JA Moldova, Roman Munteanu, director și fondator GPI Holding, absolvent al programelor JA.

Publicul a fost delectat cu melodii de suflet din repertoriul formației ”Improvizații nocturne” și Ecaterinei Gîscă  (corul Cantabile al ASEM).

Ceremonia a culminat cu  înmânarea premiului special, precum și a diplomelor pentru întreaga comunitate JA Moldova, prezentă la eveniment și care de-a lungul acestei istorii a contribuit la consolidarea acesteia.

JA este o asociaţie obştească a cărei misiune constă în motivarea şi pregătirea tinerei generaţii pentru a se afirma cu succes în economia de piaţă.Programele JA de educație economică și antreprenorială cultivă o gândire aplicată la realitate, o atitudine pozitivă față de viață, spiritul de inițiativă și de implicare în activitățile comunității și pot fi implementate în una dintre modalitățile: ora opțională, extracurricular (cerc), auxiliar la cursurile obligatorii sau în cadrul orelor de dirigenție.