Club de discuții economice la Leova

La 2 octombrie curent, 20 de tineri din or. Leova, au participat în cadrul celui de-al șaselea club de discuții economice ”Democrație și Antreprenoriat”, desfășurat la Liceul Teoretic ”C. Spătaru”, în cadrul proiectului, cu același generic, implimentat de către A.O. Junior Achievement Moldova, cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Moldova și în parteneriat cu AGEPI.
Elevii, cu vîrsta cuprinsă între 15-18 ani, 15 fete și 5 băieți, au discutat detaliat despre conceptele de democrație și antreprenoriat, despre imaginea unui antreprenor de succes, imaginea unei persoane care promovează valorile democratice, despre stereotipuri, simbolurile și principiile democratice și ale educației antreprenoriale.
”Am aflat lucruri noi în ceea ce privește deschiderea unei noi afaceri, mai ales de către tineri, unde să căutăm proiecte de susținere în acest domeniu”, a menționat Maxim Saulenco, unul dintre cei prezenți”. ”Pașii spre a devein un lider de succes – aceasta m-a impresionat cel mai mult de la dezbaterile de astăzi, or calitățile înnăscute nu sunt suficiente. Mai trebuie să fim responsabili, creativi, ne trebuie mult curaj și să mergem mereu înainte”, a spus Gabriela Badareu, o altă participantă.
La final, s-a pus accent pe ideea că asemenea activități sunt binevenite, deoarece sunt abordate subiecte în complexitatea lor, nu doar la nivel teoretic, dar și practic, prin diverse metode interactiv-didactice: brainstorming, lucru în grup, discuții în ansamblu, jocuri etc.
”Așteptăm cât mai multe astfel de activități, cu implicarea tinerilor din toate raioanele Moldovei, deoarece o conlucrare eficientă duce spre succes”, au concluzionat tinerii.