Club de discuții economice la Anenii Noi

În cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului, 26 de tineri din s. Hîrbovăț, Anenii Noi, au participat la un club de discuții economice cu genericul ”Democrație și Antreprenoriat”.
Elevii, cu vîrsta cuprinsă între 15-18 ani, 18 fete și 8 băieți, au pus în discuție conceptele de democrație și antreprenoriat, imaginea unui antreprenor de succes, imaginea unei persoane care promovează valorile democratice, simbolurile, principiile democratice și ale educației antreprenoriale. Totodată, elevii au fost motivați să lucreze în grupuri pentru a analiza posibilitățile de implicare proprie în proiecte sociale privind promovarea și dezvoltarea spiritului democratic și al antreprenoriatului în comunitate.
” O persoană cu principii democratice promovează valori ca libera exprimare, opinia proprie, liderismul și libertatea acțiunilor, toleranța, activismul civic etc.”, ”Un antreprenor trebuie să fie, în primul rând, deschis spre noi informații, abil, să-și cunoască la perfecție domeniul în care va activa, inovator și insistent”, au concluzionat tinerii. 
”Grație acestei activități, sunt și mai mult motivat să-mi urmez scopurile propuse”, a menționat Eugeniu Jeman, unul dintre participanți.
”Astăzi am aflat mai multă informație despre inițierea și dezvoltarea unei afaceri, pregătirea tinerilor specialiști, despre valorile democrației”, a spus Ana Topciu, o altă participantă.
La final, s-a pus accent pe ideea că asemenea activități sunt binevenite, deoarece sunt abordate subiecte prin diverse metode interactiv-didactice: brainstorming, lucru în grup, discuții în ansamblu, jocuri tematice.
Clubul este desfășurat în cadrul proiectului, cu același generic, implimentat de către A.O. Junior Achievement Moldova, cu susținerea financiară a Ambasadei SUA în Moldova.
De menționat că Săptămâna Globală a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Week - GEW) este un eveniment internațional, care se desfășoară în a treia săptămână din noiembrie în 153 de țări concomitent.
În Republica Moldova, GEW a avut loc pentru prima data, în 2013, și au fost organizate peste 23 de activități, în 10 regiuni ale țării, acumulând peste 1.000 de beneficiari și 21 de parteneri, printre care: Ambasada SUA în Republica Moldova, ENTRANCE, ASEM, AGEPI, BLTC, Universitatea Perspectiva, AO Junior Achievement Moldova, Fresh and Joy ș.a.