Companiile școlare la Expoziția Internațională ”INFOINVENT”

În cadrul Expoziției Internaționale Specializate ”INFOINVENT”, care a avut loc la data de 26 noiembrie 2015, începînd cu ora 10.00, la
Moldexpo, mun. Chișinău, au participat și 13 companii și minifirme școlare din instituțiile de învățămînt preuniversitar, în care se studiază disciplina opțională educație economică și antreprenorială

Programul Compania Şcolară și Minifima școlară sînt niște laboratoare economice, care oferă participanţilor oportunitatea de a-şi conduce propria afacere pentru a înţelege ce presupune înfiinţarea, funcţionarea şi succesul unei societăţi comerciale. Tinerii cercetează piaţa, obţin capital prin vînzare de acţiuni şi administrează înregistrările contabile ale companiei. Compania Şcolară și minifirma școlară sunt o oportunitate de a aplica principii economice şi de afaceri care ajută la dezvoltarea spiritului organizatoric, a aptitudinii de conducere, a responsabilităţii şi competenţelor de a lucra în echipă.

La expoziție,  participanții au expus produsele, precum și membrii acestora au avut oportunitatea de a creea parteneriate cu alte entități fizice sau juridice participante la eveniment.

Produsele expuse țin de domenii ca : lemnărie, hand-made, tricotaj, bijuterii, design vestimentar, și accesorii în stil militar, picturi și desene, etc.
INFOINVENT este un for al proprietății intelectuale, creativității și inovării, organizat de către AGEPI în parteneriat cu Academia de Științe a Moldovei, Agenția pentru Inovare și Tranfer Tehnologic, Moldexpo și Junior Achievement Moldova.

 
Acest eveniment își are drept scop principal susținerea și promovarea creativității și proprietății intelectuale, evidențierea protecției și respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, informarea publicului larg privind efectele negative ale fenomenelor contrafacerii și pirateriei asupra vieții și sănătății oamenilor, asupra dezvoltării economice, sociale și culturale ale țării.