Leadership Award 2016 de la JA Europe

În lumea plăcută a premiilor...

Nu sunt un colecționar al distincțiilor. Dar pe unele le accept cu drag. E cazul Leadership Award 2016 de la JA Europe.

Junior Achievement este un program global de educație economică a tinerilor. Scopul este să-i învețe pe copii să se acomodeze la economia de piață, să însușească noțiunile de bază ale antreprenoriatului. Programul include manuale școlare, materiale didactice și auxiliare pentru elevi și profesori, concursuri, olimpiade naționale și internaționale.
L-am fondant in Moldova acum 20 de ani și susținut financiar toți acești ani. Peste 200 000 de copii au frecventat acest program, 2 200 de profesori, 500 de școli... Doar în anul acesta de învățământ sunt 15 000 de elevi și studenți implicați! Deși e un efort financiar substanțial, vorbim de multe milioane de lei, consider că a fost cea mai bună investiție socială a mea. Investiție în educație și viitorul copiilor din Moldova.

Mulțumesc tuturor care au fost alături de mine toți acești ani, cu sfaturi, donații, implicare. În mod special doresc să-i mulțumesc Adela Scutaru-Gutu care mulți ani a condus acest program cu mare dedicație, dar și Laurentiei Filipschi, actualului CEO care duce cu dăruire misiunea mai departe.