Tîrgul Național al Companiilor și Minifirmelor Școlare

Junior Achievement Moldova, în parteneriat cu METRO Cash & Carry Moldova, Concernul StarNet și Moldova Agroindbank organizează, la 6 mai 2017, Tîrgul Național al Companiilor și Minifirmelor Școlare, unde vor participa 6 companii școlare și 12 minifirme școlare din cadrul programelor de educație economică.
Evenimentul este o oportunitate pentru elevii cu vîrsta cuprinsă între 12-19 ani ce au experiență antreprenorială, de a activa într-un mediu de afaceri real, de a promova și a comercializa produsele companiei/minifirmei școlare, imaginea proprie și a instituției de învățămînt din care fac parte. De asemenea, evenimentul este o oportunitate pentru elevi de familiarizare cu experiența și ideile altor tineri, în domeniul antreprenoriatului.
În cadrul Tîrgului, juriul va evalua produsele, ținând cont de două categorii: INOVARE și SUSTENABILITATE, astfel vor fi identificate și încurajate cele mai bune echipe din instituțiile preuniversitare.
Pe parcursul zilei, vor fi expuse produse create manual de tineri activi, ingenioși, viitori antreprenori de succes. De menționat că elevii participanți la eveniment au fost instruiți în cadrul programului de educație economică Compania Școlară. Acesta reprezintă un ”laborator” economic și de afaceri care îi ajută pe elevi să înțeleagă, prin practică, principiile teoretice ale afacerilor și mecanismele economiei de piață.
Tîrgul Național al Companiilor și Minifirmelor Școlare va avea loc la 6 mai 2017, la METRO, str. Chişinău 5, com. Stăuceni, or. Chișinău.