Cea de a douăzecea ediție a Olimpiadei de Economie, etapa zonală

La 17 februarie 2018, a avut loc etapa zonală a Olimpiadei de Economie, ediția 2018 care s-a desfășurat la Academia de Studii Economice a Moldovei.
Olimpiada a fost organizată de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare), în parteneriat cu ASEM și A.O. Junior Achievement Moldova și cu susținerea financiară a Companiei StarNet, B.C. Moldova AgroindbankS.A. și Metro Cash & Carry Moldova.
La eveniment, au participat 136 elevi ai claselor a X-a – a XII-a din licee și colegii din țară, care studiază programul ”Economia Aplicată”. Dintre aceștia, au concurat: 56 din cl. a X-a, 42- cl. a XI-a, 38-cl. a XII-a. Din numărul total de elevi participanți, 43 elevi sunt din mun. Chișinău, 93 - din afara municipiului.
Din punct de vedere teritorial, au fost prezenți elevi din 12 unități administrativ-teritoriale ale Republicii Moldova, după cum urmează: Chișinău, Glodeni, Drochia, Anenii Noi, Ialoveni, Orhei, Leova, Ungheni, Briceni, Nisporeni, Fălești, Cimișlia și Taraclia.

Lotul olimpic a fost pregătit de către 31 de cadre didactice (23 femei, 8 bărbați), după cum urmează: 12 cadre didactice din mun.Chișinău, 3 cadre didactice din Anenii Noi, 2 cadre didactice din r. Glodeni, 2 cadre didactice din Drochia, 2 cadre didactice din r.Fălești, 4 cadre didactice din Ialoveni, 2 cadre didactice din Taraclia și câte 1 cadru didactic din r. Cimișlia, Leova, Ungheni, Briceni și Orhei.