Ciutac Afanasii

Cursul Economie Aplicată m-a urmărit zi de zi și pas cu pas

La început pentru mine termenul antreprenor era de neânțeles, foarte complicat, străin și departe de mine, nu sesizam nici pe departe ce înseamnă o afacere proprie. Visam să devin un bun angajat, într-o profisie anume. 
Cursul de Economie Aplicată și exercițiul Companiei Școlare mi-a deschis alte oportunități, mi-a trezit spiritul de întreprinzător care, odată înfiripat, m-a urmărit zi de zi și pas cu pas.
Economia Aplicata și lansarea unei afaceri în cadrul școlii a fost ceva captivant, chiar haios, care solicita implicare sinceră și totală. Fiind disciplină opțională le-am luat drept un hobby, care îmi oferea posibilitatea să-mi aplic creativitatea și care ma învățat să-mi folosesc energia în rezolvarea problemelor. În cadrul acestui curs prin studierea conceptelor și legităților economice am pătruns în esența economiei de piață, am învățat care sunt etapele logice ale evenimentelor 
într-o afacere, am deprins să fiu ambițios pozitiv, să-mi asum riscul, să nu mă las descurajat, să învăț din propriile greșeli și să continui să încerc. Aceste preocupări, precum și multe altele au transformat hobby-ul într-o carieră, spre succes.
După mine, acest program este unul cu un puternic mesaj cognitiv, profund dezvoltativ și funcțional pe măsura societății contemporane. Astăzi, afirm cu certitudine, că am avut un mare avantaj față de alți elevi din raionul Criuleni, prin faptul că am fost unica școală la acel timp în care s-a citit acest curs. Aici țin să aduc mulțumiri Echipei Junior Achievement Moldova, Administrației LT Măgdăcești și Profesoarei Eugenia Ciutac pentru insistență și perseverență în promovarea educației economice.
După liceu mi-am continuat studiile la ASEM, între anii de studii obținînd mai multe contracte de muncă în Grecia și Arabia Saudită.
Astăzi, conduc afacerea proprie. Compania ,, table.md”, inițiată în 2014 deja are o cotă semnificativă din piața echipamentelor de vizualizare din țara noastră. Principalii noștri clienți sunt instituțiile școlare și preșcolare, instituțiile de stat, organizații non-guvernamentale etc. În ultimii ani ne diversificăm activ și pe segmentul business. Oferim o gamă vastă de produse și servicii pentru prezentări audio-vizuale, echipamente de publicitate și pentru segmentul privat.
Avem colaborări cu câteva țări din UE, la moment suntem în discuții de colaborare intensă cu Olanda și Ucraina, scopul nostru fiind diversificarea produselor, scăderea costurilor de achiziție și producție și menținerea calității la nivelul cu care ne-am obișnuit clienții.
Mai multe detalii și unde ne pot găsi clienții noștri:

Pagina Facebook: https://www.facebook.com/table.md/
website: www.table.md
e-mail: info@table.md

Ciutac Afanasii, fondator table.md