Virginia Grama

Istoria mea cu Junior Achievement Moldova a început în anul 2011, când eram în clasa a 8-a la Liceul Teoretic “Ion Creangă” din Chișinău. Atunci pentru prima oară auzisem de Junior Achievement și de lecțiile de economie. Mi s-a părut o oportunitate destul de interesantă, mai ales că mă gândeam să-mi continui studiile universitare în domeniul economiei.
În următorul an am participat în programul ”Minifirma școlară” și împreună cu un grup de colegi, îndrumați de profesoara Ala Bîrlădeanu, am învățat cum e să conduci o afacere. ”Zippy JA” era o minifirmă care producea și vindea accesorii din materiale reciclabile și reutilizabile. A fost experiență din care am învățat multe și mi-am dezvoltat unele abilități personale. Acest program a fost o treaptă spre ”Compania școlară”. Aici s-a născut ideea de bretele vibratoare - un accesoriu care ajută la menținerea poziției corecte a spatelui, cu care ulterior am participat la Diamond Challenge Moldova, o competiție antreprenorială pentru tinerii liceeni. 
Experiența mea cu Junior Achievement Moldova m-a ajutat să înțeleg că îmi doresc să-mi fac studiile universitare în domeniul businessului și al economiei și ulterior să conduc propria afecere. La moment studiez Business Economics & IT la University of Southern Denmark.

Virginia Grama, antreprenoare