Caraman Dan

 La orele de economie beneficiam de o ambianță concurențială și productivă

Îmi aduc aminte cu entuziasm de programul de economie aplicată pe care l-am urmat la L.T ,,Emil Niculă” din satul Mereni, r-nul Anenii Noi. Între 2012 și 2015 alături de doamna Maia Zlotea, profesoarea de geografie și economie care ne învăța cu interes ce înseamnă economia și care sunt principiile acestei științe. 
O experiență bogată a acestui curs au fost și olimpiadele la care am participat pe parcursul anilor de liceu. Acolo, puneam în practică cunoștințele de la ore acumulate și totodată beneficiam de o ambianță concurențială și productivă. Aveam norocul să întâlnesc tineri interesați de acest domeniu și chiar studenți care deja aveau afacerea lor. 
Un eveniment important pe care și astăzi mi-l amintesc a fost tabara de vară din satul Costești, r-nul Ialoveni, organizat de JA Molodva. Pe parcursul zilelor petrecute în acea tabară am avut șansa să întâlnesc oameni de afaceri de la noi din țară, reprezentanți ai diferitor ONG-uri, funcționari publici dar și o mulțime de tineri care exact ca și mine erau pasionați de economie.
După absolvirea liceului mi-am urmat studiile în Franța cu viitoarea funcție în medicină. Credeam că modesta mea experiență în economie nu îmi va fi de ajutor, dar nu a fost deloc așa. În primul an de studii în Franța pe lângă medicină mai aveam și ore de sociologie, științe politice și economie. Aveam mult de muncit pentru a reuși dar știam întotdeauna că am un obiect pe care deja îl cunosc, iar acest fapt m-a ajutat foarte mult să susțin examenele cu brio. Pasiunea pentru economie persistă și astăzi în mine, urmăresc regulat actualitatea economică și încerc să observ schimbările care duc la dezvoltarea economiei.
Sunt mândru că am avut posibilitatea să fiu parte din familia elevilor Junior Achievement Molodva, unde a fost o oportunitate utilă de-a obține un set bogat de cunoștințe.

Caraman Dan
student la medicină în Angers, Franța