Caraman Marin

Îndemn tinerii din Molodva să primească cu brațele deschise orele de economie și antreprenoriat

Fructuoasa mea experiență cu Junior Achievement Moldova a început în anul 2013. Am și acum în memorie scena în care doamna Zlotea Maia profesoara de economie mi-a făcut o propunere pe care nu am putut să o refuz. Fiind pasionat de cultura occidentală, dar în special de modul în care este organizat antreprenoriatul în spațiul dat, mi-am zis că e timpul să mă inițiez în descoperirea motorului economic.
Propunerea din partea profesoarei din L.T. ,,Emil Niculă” din r-nul Anenii-Noi, era un început ce mă invita să dau startul la o aventură extraordinară pentru un liceean începător, aceasta din urmă era Olimpiada Republicană de Economie. Răspunsul meu nu s-a lăsat așetptat, am înțeles din start că această provocare va cultiva în mine spiritul concurenței, pilon fondator al antreprenoriatului. Grație impulsului ce l-am primit de la scumpa profesoară a fost neoprit toți cei trei ani de liceu, fiindcă în fiecare an obțineam locuri de frunte la Olimpiada Republicană de Economie, eram mândru că aduceam o imagine bună liceului în care studiam. 
O aventură mult mai frumoasă alături de JA Moldova a fost și tabara de vară din anul 2015, unde am avut norocul să descopăr economia și antreprenoriatul sub latura acțiunii, motivației și a dialogului.
Astăzi, îmi fac studiile în Franța, facultatea de Drept. Sunt fericit că am trecut prin programele Junior Achievement Moldova, m-au ajutat ușor să mă încadrez în lumea dreptului fiindcă, deseori analizând marile puteri curente de gândire în domeniul juridic nu poți trece peste conceptele și autorii cei mai desăvârșiți ai economiei mondiale.
Ca sfat, aș vrea să îndemn tinerii din Molodva să primească cu brațele deschise orele de economie și antreprenoriat. La fel urez mult succes persoanelor ce sunt implicate în activitatea JA Molodva, fiindcă promovarea culturii economice pentru tânăra noastră țară este de o necesitate primordială.

 

Caraman Marin
student, facultatea de Drept din Franța