Dumitrița Petrov

Am obținut abilități practice în lumea antreprenoriatului

Am participat în programul Economie Aplicată la Liceul Teoretic Român-Englez “Ion Creangă” din Chișinau în perioada anilor 2012-2013. Orele de economie erau bine organizate cu exemple economice prin care înțelegeam cât de mult e aplicată Economia în viața de zi cu zi. Eram foarte motivată de a descoperi această nouă disciplină și tocmai de aceea veneam la ore cu un interes deosebit.
În perioada studiilor, am creat compania “Karikatura” în care dețineam funcția de manager de producție. Mai apoi, am reprezentat Moldova la Târgul Internațional al Companiilor Școlare în orașul Tula, Federația Rusă. A fost o experiență frumoasă unde am obținut abilități practice în lumea antreprenoriatului. Mai mult ca atât, am devenit apoi voluntar la Junior Achievement Moldova și am participat la organizarea Olimpiadei Naționale la Economie în Moldova. Toate aceste activități m-au determinat să urmez Facultatea de Economie.
După ce am susținut bacalaureatul am continuat studiile la Facultatea de Economie și Management la Academia de Studii Economice din Moldova și Universitatea Bocconi în Italia. Am urmat Masterul în Economie și Business la Colegiul Europei în Belgia. Pe parcursul anilor de facultate mi-am urmat visul cu curaj, persistență și optimism.
La moment lucrez în departamentul Buget și Finanțe în cadrul Programului Operațiuni de Urgență la Organizația Mondială a Sănătății, în Geneva, Elveția. În fiecare zi merg la serviciu cu pasiune și entuziasm.
Sunt foarte recunoscătoare doamnei Mariana Sevacov și doamnei Adela Scutaru pentru tot sprijinul și îndrumarea acordată pe parcursul anilor. Apreciez inspirația obținută la Junior Achievement Moldova în urma careia am urmat cariera în economie.

Dumitrița Petrov
Departamentul Buget și Finanțe, Organizația Mondială a Sănătății din Geneva, Elveția.