Vladlena Glavan

Fiecare din noi poate mișca lumea pentru a o transforma într-un loc mai bun, iar cheia acestui motor este inteligența.

Știam că vreau să studiez economia încă de când învățam la gimnaziu. În clasele liceale am avut ocazia să urmez programele susținute de Junior Achievement Moldova, ținut de un maestru în arta predării – domnul Vitalie Andoni, profesor de istorie, economie și educație civică la Liceul Teoretic "Gaudeamus" din Chișinău. Acest curs a constituit baza cunoștințelor și abilităților mele în domeniul economiei aplicate și m-a ajutat să devin fruntașă la facultatea de Științe Economice, specialitatea Business și Administrare a Universității de Stat din Moldova, unde am obținut titlul de master în Științe Economice.

Am început să muncesc chiar din primii ani de facultate, până în prezent ocupând diverse posturi în 6 companii și organizații din domenii variate, căpătând astfel experiență profesională în vânzări, marketing, serviciu clienți, finanțe, contabilitate și administrare. În niciunul din domeniile enumerate succesul nu ar fi posibil fără cunoștințe temeinice în economie. Cred că în lumea modernă în care trăim, abilitarea economică este indispensabilă pentru reușita în orice domeniu, în orice profesie și în viața de zi cu zi.

Acum sunt Asistentă operațiuni la PNUD – Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Activitatea într-o organizație internațională este un vis realizat pentru mine. Sunt fericită că zilnic îmi pot direcționa energia, experiența și talentul pentru a contribui la o viață mai bună în Moldova și în întreaga lume. Consider că fiecare din noi poate mișca lumea pentru a o transforma într-un loc mai bun, iar cheia acestui motor este inteligența.

Vladlena Glavan
Asistentă Operațiuni UNDP Moldova