Ludmila Grițcu

,,Dacă vrei să schimbi lumea, începe de la tine”

Ca să obții succes trebuie ca startul unei afaceri să fie unul bazat pe: cunoștințe profesionale, entuziasm, capacitate mare de muncă, rezistență la stres și obligatoriu cunoștințe antreprenoriale- astfel, îți crești șansele de reușită. Ideea de-a avea propria mea afacere a apărut încă în adolescență, în urma talentelor din copilărie când obișnuiam să adun copiii de pe uliță pentru a face exerciții împreună. Studierea Educației Economice și Antreprenoriale a fost disciplina care mi-a oferit cunoștințele de bază antreprenoriale pentru dezvoltarea unei afaceri. Astăzi, îmi adun clientele pentru multă mișcare în sălile din rețeaua Evaśport. Aici puteți găsi studiouri de fitness și servicii adiacente, dar și informații despre anatomie, fiziologie, biomecanică și nutriție care sunt indispensabile pentru a înțelege cum funcționează corpul uman. Viziunea mea este de a crea o comunitate de femei fericite datorită sportului, iar echipa are o contribuție mare la realizarea acestei misiuni.
Afacerea mea se bazează pe cunoștințe de specialitate, dorința de a face femeile mai sănătoase și mai fericite, pe entuziasm și posibilitatea de a fi independentă financiar. În adolescență, la capitolul educație de business îmi servea în mare parte intuiția. Aceasta, desigur era mai bine, decât nimic, însă deloc suficient. Iar de la faptul că am avut, inițial, o mare lacună la acest capitol, m-a făcut să învăț din mers și chiar să am pierderi.
Un antreprenor, desigur, mereu are de învățat, dar să pornești în oceanul business-ului fără o educație antreprenorială suficientă, ar însemna să-ți crești cu mult riscul unui faliment. În tot acest timp a trebuit să învăț cum să-mi gestionez timpul, echipa, finanțele, cum să negociez, cum să vând, cum să îmbunătățesc serviciile, cum să fidelizez clienții, managementul de criză, resurse umane, marketing, managementul proceselor și acest proces nu se va opri niciodată. ,,Dacă vrei angajați buni, trebuie să-i crești!”. Deoarece îmi place să fac analogii între natură și business- când pornești în lumea antreprenoriatului e ca și cum ai porni pe timp de iarnă siberiană la vânat. Aici apare doar o întrebare: vă veți porni la drum echipat sau nu? Sigur, se poate și neechipat- însă șansele de existență sunt minime.
În afaceri, ești informat, deci ești înarmat.
Succese, și nu vă opriți niciodată!

Ludmila Grițcu – fondatoarea rețelei de fitness –studiouri pentru femei-Evaśport.