Cojocaru Victor

Economia - regina științelor sociale!

Călătoria mea în lumea economiei a început odată cu studiile în Centru de Excelență în Economie și Finanțe și mai exact cu cursul de Economie aplicată din cadrul programelor Junior Achievement Moldova. Grație acestuia, precum și a profesionalimsului profesoarei Ana Nagy-Moldovan, am cunoscut „Regina științelor sociale”- Economia.
Prin urmare, acest curs pe lângă cunoștințele esențiale și dezvoltarea unei gândiri economice, mi-a oferit și alte oportunități, care au contribuit la dezvoltarea mea personală și nu în cele din urmă profesională.
Complexa lume a economiei am putut-o percepe mult mai bine, odată ce am început să particip în cadrul programului „Compania școlară” , ghidat cu măiestrie și dedicație de către Dna Galina Bugenko. O altă oportunitate oferită de proiectele Junior Achievement Moldova, a fost participarea în calitate de mentor la workshopul „Ideea ta de azi- afacerea ta de mâine”, loc unde am contribuit la dezvoltarea percepției economice a tinerilor prin prisma educației.
Experiența din cadrul acestor proiecte mi-au confirmat că succesul presupune disciplină, pregătire și multă muncă. Totodată amalgamul de cunoștințe obținute mi-au oferit „aripi” în domeniul profesional, actualmente activând în calitate de expert-contabil în cadrul Întreprinderii Mixte Moldo-Engleză “First Audit International” S.A., oferind consultanță economică și fiscală agenților economici.
Pe această cale, tind să mulțumesc echipei JAM pentru cea mai profitabilă și importantă investiție pe care o fac, în domeniul educației economice, oferind elevilor posibilitatea de-ași descoperi pontențialul neexplorat și nu în ultimul rând, sfătuindu-i pe aceștia să profite de șansa care le este oferită.