Melania Zorilă

Zorila

A.O. Junior Achievement Moldova este organizația care mi-a deschis noi oportunități și m-a orientat în realizarea viselor mele.

În anul 2015 fiind studentă în anul II la Facultatea Relații Internaționale Științe Politice și Administrative a Universității de Stat din Moldova am avut șansa de a face practica de stagiere în cadrul organizației.

Pe timpul practicii am avut posibilitatea de a cunoaște specificul activității asociațiilor obștești și împreună cu colegele de facultate am contribuit la promovarea Junior Achievemet Moldova prin selectare de materiale, traducere, scriere de articole și nu în ultimul rând promovarea programelor JA Moldov în rândul tinerilor.

O experiență deosebită am acumulat în organizarea evenimentelor, anume festivitatea de 20 ani de la fondarea a Junior Achievement Moldova. În acea perioadă am făcut și noi relații cu studenți din Franța care de asemenea au beneficiat de intership în cadrul JA Moldova.

Comunicarea cu staful JA Moldova mi-a oferit oportunitatea să înțeleg că visele trebuie să fie realizate și niciodată nu este târziu să începi de la început, astfel în dată după susținerea practicii am decis să îmi realizez visul, și anume începerea studiilor la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițeanu„ din Republica Moldova, Facultatea Stomatologie.

La moment sunt în anul V și sunt pe ultima sută de metri pentru a susține teza de licență în stomatologie și nu regret nici-o clipă că JA Moldova mi-a făcut orientarea profesinală mult dorită.

Mă bucur enorm că Junior Achievement Moldova oferă posibilitate nu doar copiilor din întreaga țară să studieze educația economică și antreprenorială, dar și tinerilor să facă stagii de practică pentru creștere profesională.

Doresc mari succese echipei care promovează Junior Achievement Moldova, profesorilor care predau educație economică și elevilor care studiază această disciplină.

Să nu vă fie frică să vă realizați visele.

Melania Zorilă, Studenta anul V Universitatea de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițeanu” din Republica Moldova ,Facultatea Stomatologie.