Scripcaraș Maria

Scripcara

În anul 2004 când am pășit pragul Colegiului Financiar-Bancar din Chișinău am descoperit o lume nouă care am îndrăgit-o îndată: cea a contabilității și finanțelor. Sunt recunoscătoare faptului că am avut șansa să particip în cadrul acestui proiect minunat, unde am învățat, încă de la o vârstă fragedă, importanța economiei atât pe plan profesional cât și personal. Datorită studiilor economice și nivelului de pregătire deținute, am obținut primul meu job în cadrul BC¨Moldova-Agroindbank¨SA când abia împlinisem 20 de ani.

   Tinerilor elevi, care sunt încă indeciși ce facultate să urmeze, i-aș sfătui să aleagă economia. Această știință este una universală și necesară în toate domeniile de activitate în toată lumea. Nu ratați șansa de a beneficia de programele de educație economică oferite de nenumărate organizații și desigur de cea mai mare organizație orientată spre educația economică și antreprenorială, Junior Achievement, care este prezentă în peste 100 de țări.

   Din propria experiență pot spune că studiile economice din Moldova sunt recunoscute peste hotare, datorită lor am putut activa în calitate de administrator al unui supermarket Carrefour în Spania. Investiți energia, setea de cunoștințe în voi și în viitorul vostru, la sigur e cea mai bună investiție ce puteți face și care va da roade pe parcursul întregii vieți.

   Studiile economice nu doar ajută la obținerea unui bun loc de muncă, a un viitor asigurat dar și la formarea unei gândiri logice, analitice și practice pentru viața de zi cu zi.

   Țin să mulțumesc întregului cadru didactic al colegiului și în special catedrei Finanțe pentru toate cunoștințele ce ne-au transmis, pentru sfaturile, orientările și îndrumările oferite. Dedicația personală și profesională a tuturor profesorilor este cheia succesului pentru formarea viitoarelor generații de oameni cu gândire liberă.

Felicitări Junior Achievement Moldova cu ocazia aniversării a 25 de ani!!!